Wij mochten een fotograaf interviewen die openhartig de mening geeft over een wat lijkt op een omstreden onderwerp. “ Fotografen zijn creatievelingen. Geld verdienen zijn dan toch een beetje vieze woorden.” 

De fotograaf die voor mij zit wil graag anoniem blijven omdat er nogal eens tegengas gegeven wordt en hij/zij zich liever bezig houdt met fotografie. “ Mijn collega’s vinden het nogal gemakkelijk om de klant een usb, cd of Wetransfer te sturen en te zeggen, succes met je foto’s . Ze geven de klant dan de groot formaat foto’s zonder logo’s zo weg. Te bizar.” 

Zijn fotografen bang om geld te verdienen denk je? Of waar komt die angst vandaan denk je? Fotograaf:” ik denk niet dat het echt gemak is. Sommige fotografen hebben er zelfs al moeite mee om een net bedrag te vragen voor het maken van de foto’s. Zelfs al zetten ze er de tijd bij die ze bezig zijn met het maken van de foto’s zijn er toch klanten die heel simpel rekenen. Dan zien ze 250 euro voor 3 uur aan fotografie in de studio staan. Dan rekenen ze snel 250/ 3 is wow ruim 83 euro per uur daar wil ik ook wel wat foto’s voor maken. Er zijn genoeg fotografen die deze houding ook echt wel voelen van de klant. Wat de klant vergeet is dat er veel meer bij komt kijken. Zo wordt er vaak van alles klaargezet en uitgewerkt voordat de klant er al is. De foto’s moeten nabewerkt worden daar gaan zo uren inzitten zeker als het veel foto’s zijn. De props kosten geld, de workshops die fotografen volgen, de ruimte die gebruikt wordt, verzekeringen noem maar op. Maar dat zien klanten niet. Die zien 250 euro voor 3 uur fotografie. En dan krijgen ze er vaak nog een album bij ook.” 

Kan me voorstellen dat een fotograaf daar best wel onzeker van wordt. Je bent erg lang bezig met mooie beelden maken en dan wil de klant alles voor zo weinig mogelijk geld hebben. Fotograaf: “ Zou zelfs willen zeggen dat dit gewoon zeer doet. Jullie snappen dat vast wel, je werkt hard aan je product om iets moois af te leveren en je voelt gewoon dat degene voor wie je werkt dingen gratis wil hebben of het duur vindt. Terwijl je er toch gewoon lang mee bezig bent. Als je om gaat rekenen werk je voor een heel minimaal loon als je niet weet hoe je meer uit je shoot moet halen.” 

Wat zouden fotografen volgens jou anders/ beter moeten doen om niet heel veel geld mis te lopen? Fotograaf:” Stoppen met hun foto’s zomaar weggeven. Klanten gaan dan foto’s op bijvoorbeeld canvas bestellen bij een kruidvat of een andere prijsvechter.  Als fotograaf probeer je een bepaald gevoel aan je foto’s mee te geven en zo wil je dan toch ook dat het aan de muur bij je klant komt te hangen? Sommige goedkope leverancier die dus niet gespecialiseerd zijn in werken voor fotografen hebben soms hele vreemde kleuren. Zit er een blauwe zweem overheen of is de foto veels te donker. Dat doet dan enorm af aan de kwaliteitsbeleving van je klant over uiteindelijk toch ook jouw werk. Want jij maakte de foto. Van dat idee wordt je toch misselijk? Iedere zichzelf respecterende fotograaf zou achter zijn of haar kwaliteit moeten gaan staan en zelf producten moeten verkopen. Producten waar ze het liefste voorbeelden van hebben om al meteen te kunnen laten zien. Maak die klant maar lekker. Sinds ik actief met de verkoop ben begonnen van producten heb ik in een slechte maand minimaal 500 euro extra winst zonder heel veel harder te werken. Dat kan net het verschil maken tussen fulltime kunnen fotograferen en toch nog in loondienst elders moeten werken. 

Een extra 500 per maand klinkt toch als muziek in de oren zou ik zeggen. Wie kan die niet gebruiken? Hoe reageren klanten erop dat je zo actief bezig bent om fotoproducten te verkopen? En heeft het nog meer voordelen? Fotograaf: “In het begin vond ik het ook best wel spannend moet ik zeggen. Maar je went er heel erg snel aan als je ziet hoe leuk mensen het toch vinden. Er wordt altijd zeer positief op gereageerd door klanten. Ze vinden het juist fijn als ze het bij mij kunnen bestellen en ik kan die kwaliteit aan ze leveren waar ze anders niet aan zouden komen. Zo heb ik ook producten waar anders bijna niet aan te komen is en ze soms niet eens weten dat het bestaat. Hoe leuk is het om voor extra omzet te zorgen en een klant ook nog eens dankbaar te maken dat ik zo meedenk. Mijn omzet is enorm gestegen sinds ik fanatiek producten verkoop. Daarnaast merk ik ook dat de mond tot mond reclame veel beter gaat. Er zijn gewoon klanten die bij mij een shoot boeken met meteen de mededeling erbij dat ze een muur met canvassen willen vullen zoals ze ook bij een ander hebben gezien. Kijk, en daar wordt ik dan intens gelukkig van. 

Heb je nog een laatste tip voor fotografen die ook actief producten willen gaan verkopen voor meer winst? Fotograaf:” Bied altijd meerdere opties in meerdere prijsklasses. Dan lijkt de minder duurdere optie al meteen een stuk minder duur. En veel klanten gaan dan voor de gemiddelde optie. Niet te duur maar ook niet de goedkoopste want ach zo vaak laat je niet professioneel foto’s maken, toch? Zo wordt er dan gedacht. Doe ze een voorstel, welke foto’s komen waar mooi op uit. Ze moeten het als het ware al voor zich zien hangen in de woonkamer. Dit zorgt er bij mij voor dat ik een goede maand toch minimaal mag rekenen op minimaal 1.500 euro extra omzet. En natuurlijk je werkt als creatieveling vanuit je passie en je maakt graag foto’s. Maar aan het einde van de dag moeten gewoon de rekeningen betaald worden. 

Onze bestsellers deze week

(zichtbaar na inloggen)